Reizen

Passie voor reizen
 
Met reizen als mijn grote passie heb ik me op vele uithoeken van deze aarde mogen verbazen over andere culturen, volkeren en natuurschoon. Je kunt natuurlijk nooit de hele wereld hebben gezien, maar inmiddels heb ik aardig wat bestemmingen mogen bezoeken. 

2013 AustraliŽ 
Down Under! AustraliŽ ademt een relaxte sfeer uit. Naast steden zolas Sydney en Melbourne, gedoken in het wereldberoemde Great Barrier Reef en de Ayers Rock beklommen.
6 juli t/m 18 augustus 2013. Signapore-Darwin-Brisbane-Rockhampton-Townsville-Atherton-Cairns-Port Douglas-Uluṟu of Ayers Rock-Sidney-Melbourne-Dubai-Nederland

Dubau 2013
22 februari-25 februari 2013 Dubia Alles moet groot, groter en grootser2012 West Balkan
JoegoslaviŽ was tussen 1918 en 2003 de naam van meerdere opeenvolgende staten in Zuidoost-Europa op de Balkan. De hoofdstad was telkens Belgrado. Vanaf 2003 heette het land ServiŽ en Montenegro, in 2006 viel het uiteen in ServiŽ en Montenegro. Na 1995 bestaat het land uit 7 deelstaten.
Ik was benieuwd hoe het land er nu voorstaat. Mijn reis ging van ServiŽ naar BosniŽ naar KroatiŽ naar Montenegro
naar AlbaniŽ en tot slot MacedoniŽ.
 
  
Parlement in Belgrado (ServiŽ)                     De brug in Mostar (BosniŽ)
 
2011 China 

Modern China heeft weinig te maken met de cultuur onder de keizers die de afgelopen duizenden jaren China beheersten. De Grote Muur, de Verboden Stad en vele andere bekende iconen van Chinese cultuur zijn grote toeristische trekpleisters, maar in het dagelijks leven zie je daar niets van. De oostkust van China is een moderne maatschappij met diverse metropolen zoals Beijing, Shanghai. China een land met 1.3 miljard inwoners.

 
 

2010 Argentinie
Zo heeft het land met Buenos Aires één van de mooiste en meest bruisende steden van Zuid-Amerika binnen haar grenzen. Deze wereldstad, die ook wel "het Parijs van het zuidenĒ wordt genoemd heeft een rijke historie en een nauwe verwevenheid met de passievolle dans te tango. Naast Buenos heeft ArgentiniŽ ook nog een aantal andere mooie, Europees aandoende, steden, zoals Cůrdoba en Mendoza.
 
 
 
2009 ArmeniŽ en GeorgiŽ
De enorme gastvrijheid in zowel ArmeniŽ als GeorgiŽ is onbeschrijfelijk.De gast is een zendeling van God.
In de ANWB reizenmagazine leest u een verslag van mijn reis; of lees het artiken Reizen_1.jpg en Reizen_2.jpg
 
 
Yerevan
 
2008 Japan
Het land van de Rijzende Zon.Wat mij nu fascineert aan de Japanse cultuur is de mate van contrast. Aan de ene kant zijn Japanners ontzettend verfijnd, beleefd en heel subtiel in hun omgang, maar er is ook een duistere kant in hun cultuur: Veel japanners lijden onder stress door de hoge eisen die ze aan zichzelf stellen.
 
 
2007 Ecuador
Je kan de koloniale architectuur van Quito bewonderen, maar ook de geweldige Galapagos eilanden bezoeken.
 
 
Quito