Martin van der Brugge, Dirigent, Persoonlijk, Sing Along Events, Klassieke Muziek Producties, Coach, Niet talent, Boek Solisten Nu, Curriculum Vitae,Biografie

Biografie


Martin van der Brugge
 
 
Martin van der Brugge behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams
Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Van 1985 tot en met 1988 nam hij deel aan de Kurt Thomas cursussen. In 1988 volgde hij de Dirigenten Meisterkurs in Biel (Zwitserland) onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië).
Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was. In Nederland bestaan zijn activiteiten uit het dirigeren van verschillende koren.

 
In het seizoen 2004 / 2005 was Martin gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende- producties, waaronder Rigoletto van Verdi zijn onder zijn leiding uitgevoerd. Als gastdirigent is hij verbonden aan het Paliashvili Symphony Orchestra and Choir in Tbilisi (Georgië).
 
Sinds 2000 heeft hij zijn eigen impresariaat: Klassieke Muziek Producties en Sing Along Events. Door zijn ervaringen als impresario èn als dirigent kwam Martin van der Brugge op het idee om het online impresariaat Boek Solisten Nu op te richten. In 2010 heeft hij het adviesbureau Nieuw Talent opgericht. Dit bureau biedt loopbaanadvies en coachingstrajecten aan voor afgestudeerde musici.