Biografie


Martin van der Brugge

Martin van der Brugge: dirigent/arrangeur

Martin van der Brugge behaalde de diploma’s orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium (1990) en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1994). Hij volgde lessen bij Arie van Beek, Ed Spanjaard, Jac van Steen en Hans Vonk.
Martin doorliep masterclasses in Nederland en in het Zwitserse Biel, deed mee aan het prestigieuze Wiener Meisterkurz bij Julius Kalmar en nam deel aan een dirigentenconcours in Braçov, Roemenië. 
Na deze eerste internationale ervaringen gaf hij concerten met het Vildin Philharmonisch Orkest (Bulgarije), waarvan hij destijds gastdirigent was. In 2004 – 2005 was Martin gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, zoals Rigoletto van Verdi, zijn daar onder zijn leiding uitgevoerd. Ook was hij als gastdirigent in seizoen 2009 en 2010, verbonden aan het Paliashvili Symphony Orchestra and Choir in Tbilisi (Georgië). 

Verder dirigeerde Martin afgelopen jaren in Rusland, Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Slovenië en Engeland. In Nederland dirigeert hij verschillende symfonie- en kamerorkesten en oratoriumkoren.
Martin is een veelzijdig musicus en daarnaast actief als componist/arrangeur. Er worden er regelmatig composities van zijn hand uitgevoerd. 

Martin van der Brugge: ondernemingen
Sinds 2000 heeft hij zijn eigen impresariaat: Klassieke Muziek Producties en Sing Along EventsDoor zijn ervaringen als impresario en als dirigent kwam Martin van der Brugge op het idee om het online impresariaat Boek Solisten Nu op te richten. In 2009 is werd hij ook eigenaar van Dirigenten BemiddelingIn 2010 heeft hij het adviesbureau Nieuw Talent opgericht. Dit bureau biedt loopbaanadvies en coachingstrajecten aan voor afgestudeerde musici. 

Al deze organisaties worden ondersteund door een tal van medewerkers op zijn kantoor.