Reizen

Passie voor reizen
 
Met reizen als mijn grote passie heb ik me op vele uithoeken van deze aarde mogen verbazen over andere culturen, volkeren en natuurschoon. Je kunt natuurlijk nooit de hele wereld hebben gezien, maar inmiddels heb ik aardig wat bestemmingen mogen bezoeken.


2020 Peru
gepland als vakantiebestemming, echter door Covid 19 uitbraak niet doorgegaan.


2019 Cuba


Cuba,het land van de salsa, frisse mojito's en oldtimers. Maar ook het land van van Fidel Castro en Ché Guevara.

 
2018 Georgië en Azerbaijan
Georgië: relatief onbekend, maar waanzinnig mooi. De inwoners ontvangen toeristen met open armen.


Azerbeidzjan ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië. Het land grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, Iran in het zuiden, Armenië in het westen.
2017 Wit Rusland
'De laatste dictatuur van Europa.' Zo wordt Belarus, beter bekend als Wit-Rusland, ook wel genoemd.
Wit-Rusland was samen met onder andere Rusland en Oekraïne een van de oorspronkelijke Sovjetrepublieken. Het land verklaarde zich op 25 augustus 1991 onafhankelijk, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.2016 Indonesië 
Meer dan twintig jaar gelden bezocht ik Indonesië (Java en Bali). Is het land nu zo veranderd? ik ging op ontdekkingstocht.
2015 Kirgizië
Sinds ik besloot hier naartoe op reis te gaan heb ik denk wel minstens vijftig keer uit moeten leggen dat het een land is en waar het ligt. Je vindt hier geen grote en bijzondere steden vol architectuur en musea, maar ook wel een oneindige hoeveelheid aan prachtig uitgestrekte landschappen vol kristalheldere meren en bergen.2013 Australië 
Down Under! Australië ademt een relaxte sfeer uit. Naast steden zolas Sydney en Melbourne, gedoken in het wereldberoemde Great Barrier Reef en de Ayers Rock beklommen.
6 juli t/m 18 augustus 2013. Signapore-Darwin-Brisbane-Rockhampton-Townsville-Atherton-Cairns-Port Douglas-Uluṟu of Ayers Rock-Sidney-Melbourne-Dubai-Nederland


Dubai 2013
22 februari-25 februari 2013 Dubia Alles moet groot, groter en grootser
2012 West Balkan
Joegoslavië was tussen 1918 en 2003 de naam van meerdere opeenvolgende staten in Zuidoost-Europa op de Balkan. Een land dat ik altijd lief heb gehad. Waarom? Mijn grootouders en mijn moeder komen er vandaan! De hoofdstad was telkens Belgrado. Vanaf 2003 heette het land Servië en Montenegro, in 2006 viel het uiteen in Servië en Montenegro. Na 1995 bestaat het land uit 7 deelstaten.
Ik was benieuwd hoe het land er nu voorstaat. Mijn reis ging van Servië naar Bosnië naar Kroatië naar Montenegro
naar Albanië en tot slot Macedonië.
 
  
Parlement in Belgrado (Servië)                     De brug in Mostar (Bosnië)
 

2011 China 

Modern China heeft weinig te maken met de cultuur onder de keizers die de afgelopen duizenden jaren China beheersten. De Grote Muur, de Verboden Stad en vele andere bekende iconen van Chinese cultuur zijn grote toeristische trekpleisters, maar in het dagelijks leven zie je daar niets van. De oostkust van China is een moderne maatschappij met diverse metropolen zoals Beijing, Shanghai. China een land met 1.3 miljard inwoners.

 
 


2010 Argentinië
Zo heeft het land met Buenos Aires één van de mooiste en meest bruisende steden van Zuid-Amerika binnen haar grenzen. Deze wereldstad, die ook wel "het Parijs van het zuiden” wordt genoemd heeft een rijke historie en een nauwe verwevenheid met de passievolle dans te tango. Naast Buenos heeft Argentinië ook nog een aantal andere mooie, Europees aandoende, steden, zoals Córdoba en Mendoza.
 
 
 

2009 Armenië en Georgië
De enorme gastvrijheid in zowel Armenië als Georgië is onbeschrijfelijk.De gast is een zendeling van God.
In de ANWB reizenmagazine leest u een verslag van mijn reis; of lees het artiken Reizen_1.jpg en Reizen_2.jpg
 
 
Yerevan
 

2008 Japan
Het land van de Rijzende Zon.Wat mij nu fascineert aan de Japanse cultuur is de mate van contrast. Aan de ene kant zijn Japanners ontzettend verfijnd, beleefd en heel subtiel in hun omgang, maar er is ook een duistere kant in hun cultuur: Veel japanners lijden onder stress door de hoge eisen die ze aan zichzelf stellen.
 
 

2007 Ecuador
Je kan de koloniale architectuur van Quito bewonderen, maar ook de geweldige Galapagos eilanden bezoeken.
 
 
Quito